הידעת שב- 28 בדצמבר יציינו בכל העולם את יום משחקי הקלפים?
על מיתוג, עיצוב ומה שביניהם: קלפים
ימי החורף הם זמן מצוין לשבת סביב השולחן עם חברים או בני משפחה, לפתוח חפיסת קלפים ולשחק.
לאורך השנים התפתחו משחקי הקלפים וחלקם הפכו לספורט תחרותי של ממש, למשל: פוקר, ברידג', ויש אפילו תחרויות בינלאומיות בטאקי (שהמציא הישראלי, חיים שפיר).
כולנו ודאי זוכרים את עצמנו בילדות משחקים "רביעיות", "מלחמה", אוספים קלפים של שחקני כדורגל, "חבורת הזבל", או דמויות של מפורסמים ומדביקים אותם באלבום.
בארצות הברית יש קהל עצום של אספני קלפים של שחקני בייסבול ופוטבול, כאשר הקלפים הנדירים שבהם ממוסגרים ונמכרים גם במאות אלפי דולרים במכירות פומביות.
בחיי היום-יום יש לקלפים מקום מכובד גם מעבר למשחק. רבים מהמאמנים והיועצים עושים שימוש בקלפים בקליניקה שלהם, כדי לעזור למתאמנים שלהם להגיע לתובנות עמוקות על חייהם, על הזוגיות ועל הקריירה.
קלפים אלה, ברובם, מעוצבים באופן אישי וייחודי, כך שיש בהם גם מסרים מדויקים המלווים בעיטורים, איורים, תמונות או ציורים.
הכנת קלפים מיוחדים בעיצוב אישי דורשת חשיבה מעמיקה, תוך שימת דגש על האופן בו ינגישו אותם למתאמנים. יש לתכנן את הגודל והצורה שלהם, הגופנים והצבעים – לכל אחד מהפרמטרים הללו יש השפעה גם על תהליך האימון והיכולת של המתאמנים להתחבר אליו.
קלפים אחרים קשורים לעולמות המיסטיקה והתקשור, כגון: טארוט ואושו זן. קלפים אלה עשויים להיות דומים (ואפילו זהים) בכל העולם ויש מאחוריהם תפישה פילוסופית רחבה.
גם הכנת קלפים שכאלה דורשת התייחסות מיוחדת למאפיינים שלהם ולמטרה שלשמה הם נועדו.
כבעלי עסקים, עצמאים ועצמאיות, הקלפים שלנו יכולים להיות הזדמנות לשיתוף פעולה פורה, פרץ יצירתיות, כישרון, קורס, השתלמות, ואפילו זיהוי של צורך אצל לקוח ומציאת פתרון עבורו.
לעיתים החיים גם "טורפים את הקלפים". כולנו עדיין זוכרים את הקורונה ששינתה אצל רבים מאיתנו את האופן בו התנהלנו, המעבר לזום ולאונליין, יציאה מאזור הנוחות והסתגלות למציאות החדשה.
בכל יום מחדש היקום מחלק לנו "קלפים", החוכמה היא לדעת "לשחק" בהם נכון.